IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашна маска за сухи ръце

20 август 2014 06 00

Лесен начин да се освежим у дома

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Неприятната на допир кожа, по-известна като „изпръхнала“, се наблюдава през всички сезони, като основен пик се отбелязва през зимата и по-студените дни. С настъпването на есента предлагаме лесна рецепта, която да използвате у дома и да предотвратите изсушаването на кожата на ръцете.

Маската за ръце се извършва в две стъпки – първо ексфолираме, за да премахнем мъртвите клетки от кожата и след това овлажняваме със специална маска.

Всеизвестен факт е, че най-добрият вариант за домашен ексфолиант, който можем да открием е захарта, а взаимодействието й със сок от червена боровинка прави чудеса.

За първата стъпка ще ви бъдат необходими:

¼ чаша кафява захар

2 чаени лъжички сок от червена боровинка.

Смесете съставките в удобен за вас съд.

След като измиете ръцете си с мек сапун и топла вода, поставете пилинга, като е желателно да го направите с леки масажни движения и натиск, за да се подобри циркулацията на кръвта. Разтривайте в продължение на няколко минути и изплакнете само със студена вода.

Втората стъпка от домашната терапия е хидратацията.

За целта ще ви бъдат необходими:

1 жълтък

лимонов сок

зехтин

Смесете жълтъка с лимоновия сок и разбийте с помощта на миксер, като успоредно добавяте зехтина. Разбивайте, докато не получите консистенция като на крем. Поставете дебел слой върху ръцете си и оставете да действа поне 15 минути. Колкото повече държите тази смес върху ръцете си, толкова по-дълготраен ефект ще има тя. Измийте само с хладка вода и поставете крем за ръце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )