Рецепти срещу косопад и оплешивяване с мед | Косопад

Медът – вълшебен еликсир срещу косопад

Използвайте пчелен мед при косопад и оплешивяване

От векове се говори за лечебните свойства на пчелния мед, който е основна съставка в различни рецепти за много болести. Малцина обаче знаят, че той е незаменим помощник и в борбата с косопада, където е основно средство за поддържане на гъста и силна коса.

Предлагаме ви три популярни рецепти срещу косопад, като се надяваме те да ви бъдат максимално полезни.

рецепти срещу косопад

Рецепти срещу косопад с мед

Много лечители предписват, преди всяко хранене да се приема по една лъжица мед, примесен със суров сусам и пектин. Това ще осигури така необходимите на косата вещества и ще я направи здрава и силна.

Друга рецепта срещу косопад препоръчва правенето на маска. За приготвянето ѝ се разбъркват чаена лъжичка мед, жълтък, супена лъжица зехтин и две лъжици пресен сок от лук. Приготвената смес първоначално се нанася по корените на косата, а после по цялата дължина. След това главата трябва да се увие с хартия, а в последствие с топла кърпа и найлон. Така се престоява в продължение на около 2 часа и накрая се измива внимателно с топла вода. Процедурата продължава няколко седмици и гарантира, че косопадът ще намалее в пъти.

За третата рецепта срещу косопад са необходими една супена лъжица мед, малко сок от алое и една чаена лъжичка сок от чесън. Субстанциите се смесват, а непосредствено преди нанасянето на маската се добавя и един жълтък. Престоява се около двадесет минути и после се измива с топла вода. За трайно решение срещу косопада, трябва да повторите тази процедура най – малко десетина пъти за около един месец.

26. март 2013 10:47:07 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар