Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Домашни маски за меки ходила

Домашни маски за меки ходила

AdminAdmin
Администратор
1k1463
Домашни маски за меки ходила

През зимата не трябва да забравяте да подхранвате кожата на ходилата, защото ако отложите това за лятото, ще се сблъскате с доста неприятни затруднения.

Ходилата се нуждаят от постоянна грижа, за да бъдат като бебешки. Най-лесният начин да се грижите за тях е да използвате зехтин. Накиснете ходилата в топла вода, намажете ги със зехтин, завийте с найлон и обуйте топли чорапи.

След два часа измийте. След няколко такива маски ще усетите рязка промяна – кожата на ходилата ви няма да се различава от тази на малките деца.

Тази маска не само действа омекотяващо, тя премахва възпаленията и зачервяванията. За да премахнете грубата кожа на петите, не е задължително да се въоръжите с пемза.

Домашни маски за меки ходила

Много по-добра работа вършат овесените ядки. Пет супени лъжици овесени ядки, смесени с две супени лъжици зехтин или олио и затоплени на водна баня, ще превърнат петите ви в копринени.

След като нанесете сместа върху ходилата си, увийте ги в найлон и обуйте чорапи. Измийте след четири часа. Киселото мляко и медът ще направят ходилата ви прекрасни.

Смесете четири супени лъжици кисело мляко с една чаена лъжичка лимонов сок и една супена лъжица мед. Разбъркайте, нанесете сместа върху марля и увийте ходилата. След половин час измийте.

Настържете една ябълка, обелена от кората, добавете шест супени лъжици олио и две супени лъжици мед. Нанесете сместа върху марля и увийте стъпалата.

След половин час измийте с хладка вода. Гладки ходила ще имате благодарение на зелен чай. Залейте зелен чай на листенца с вряла вода.

След две минути прецедете и сложете листенцата върху ходилата си, които предварително са намазани с крем. Увийте краката с найлон и обуйте чорапи, след половин час измийте.

За нежни ходила ще ви помогне смес от две яйца, разбити с три чаши портокалов сок. Сместа се нанася върху марля или памук и с нея се намазват краката от коленете до пръстчетата.

Нанася се на няколко слоя. След изсъхването на всеки слой се нанася следващият. Десет минути след нанасянето на последния слой маската се измива с топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest